Rólam


_mg_6938a_1.jpg

Facebook

Címkék

Címkefelhő
2008.06.22. vasárnap

VKF! XVI.- Karamellizált hagymás quiche

Ez az étel gyakran készül nálunk, mivel pofon egyszerű megcsinálni és nagyon jól lehet variálni, az alap hozzávalók (tojás, tejszín, sajt) mellett szinte bármit bele lehet dobálni. Ezzel a verzióval a Csalogány 26-ban találkoztam egy ebéd alkalmával és rögtön belekerült az állandó repertoárba az én konyhámban is. Ideális egy komolyabb menü előételeként, de mi gyakran esszük magában vacsorára, ha nem vágyunk semmi extrára.

Hozzávalók:

-a tésztához:
25 dkg finomliszt
14 dkg vaj
egy tk. só
annyi hideg víz, hogy összeálljon a tészta

-a töltelékhez:
3 tojás
1 dl tejszín
1 csokor snidling apróra vágva
3 dkg ementáli reszelve
3 dkg edami reszelve

frissen őrölt bors

-a karamellizált hagymához:
2 fej vöröshagyma vékony csíkokra vágva
olíva olaj
egy tk. barna cukor


A vajat a sós liszttel együtt összemorzsolom, hozzáadom a vizet és gyorsan homogén masszává gyúrom, majd folpackba csomagolom és beteszem pihenni a hűtőbe legalább fél órára. Eközben megcsinálom a tölteléket, a hagymát olíva olajon a sóval és cukorral nagyon lassú tűzön (3/11) 20-30 perc alatt karamellizálom (akkor jó, ha szép barna színű és puha), a többi hozzávalót pedig összekeverem.
A tésztát 4-5 mm vastagra nyújtom, tortaformába teszem, villával megszúrkálom és ráhalmozom a hagymát, majd ráöntöm a tojásos masszát és 180 fokos sütőben készre sütöm.

Szólj hozzá!

Címkék: francia buli vkf sós süti

A bejegyzés trackback címe:

https://mohaessafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr45650998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása