Rólam


_mg_6938a_1.jpg

Facebook

Címkék

Címkefelhő
2008.09.30. kedd

VKF! XIX.- Spenótos ricottás lazactekercs szív alakú grillezett polentával és szarvasgombás mascarpone mártással


Ezt a fogást úgy találtam ki, hogy nagyon romantikus szívecskés legyen, ám történt egy apróbb malőr, hiába tűztem össze nagyon alaposan a szív alakúra a lazacot, amikor kivettem a serpenyőből, nem akart úgy maradni, úgyhogy út közben megelégedtem a tekerccsel, így is maradt benne cukiság.
És akkor most ejtenék egy-két szót a romantikáról. Egy hónapja (najó, igazából több éve) keresek valakit, akinek lehet ilyen vacsorát főzni, de most nagyon ráhajtottam, minden szembejövő hímmel közöltem, hogy a Moha és Sáfrány romantikus vacsorát fog főzni és gyere, de senki nem akart udvarolni, úgyhogy baráti és testvéri vacsora lett belőle, de az öcsém szerint ha egy fiút meg akarok fogni, ezt főzzem neki, úgyhogy ha valaki akar az udvarlócskám lenni, én pedig magam mellett szeretném tudni, előfordulhat, hogy olyan körülmények között is el fog készülni ez a fogás, ahogy most is kellett volna.

Hozzávalók (több, mint két főre, itt a lazacon kívül minden mennyiség 8 emberes adag):

-a lazachoz:
annyi 1x5x20 cm-es lazacfilé, ahányan esznek

frissen őrölt bors
olíva olaj
-a töltelékhez:
fél kg friss vagy fagyasztott spenót (csak ne a krémes legyen)
egy doboz ricotta
1-2 marék frissen reszelt parmezán a reszelő legkisebb lyukán lereszelve
1 gerezd fokhagyma préselve
olíva olaj
szerecsendió

frissen őrölt színes bors

-a polentához:
2 bögre kukoricadara
4 bögre víz

5 dkg vaj
2 marék frissen reszelt parmezán a reszelő legkisebb lyukán lereszelve
olíva olaj

a mártáshoz:
egy doboz mascarpone
2-3 tk. szarvasgombás pástétom (amit sikerült beszereznem, abban több volt a vargánya a kelleténél, de így is meg lehetett enni)


Fölforralom a sós vizet, lassan folyamatosan kevergetve beleöntöm a kukorica darát, majd folyamatosan kevergetve készre főzöm, lehúzom a tűzről, elkeverem benne a vajat és sajtot, majd sütőpapírra borítom kb. 1 cm-es vastagságban és hagyom kihűlni és megdermedni.
A lazacot sózom, borsozom az egyik oldalát vastagom (7-8 mm) megkenem a töltelékkel (ehhez olíva olajon megfuttatom a fokhagymát a szerecsendióval, összefőzöm a spenóttal, hagyom kihűlni és összekeverem a többi hozzávalóval), föltekerem, fogpiszkálóval összetűzöm és teflonserpenyőben egy kevés olíva olajon oldalanként 1,5-2 perc alatt magas lángon készre sütöm (a lazac úgy jó, ha egy egész kicsit nyers marad a közepe). Az eredeti elképzelés szerint a lazacfiléket úgy vágtam félbe, hogy alul egy kis szál összetartsa és mind a két felét föltekertem így egy szív alakot kapva.
A polentát szív alakú sütiformával kiszaggatom,majd olíva olajon mind a két oldalát magas lángot megpirítom.
A szószhoz mindent összeforralok és már lehet is tálalni.

2 komment

Címkék: hal vkf

A bejegyzés trackback címe:

https://mohaessafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr455650988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gábor 2008.09.30. 18:05:00

next level

Moha és Sáfrány 2008.09.30. 18:06:00

:) <--- pirulos
süti beállítások módosítása