Rólam


_mg_6938a_1.jpg

Facebook

Címkék

Címkefelhő
2010.07.01. csütörtök

Gombás miniquiche salátával

gombasquiche.jpg

Már korábban írtam róla, hogy mennyire szeretek quichet sütni, mivel nem nagy macera megcsinálni, és a variációk száma végtelen. Ezt a változatot 2-3 hete sütöttem, és mivel a Husi egy hétig vigyázott a Miára, most ő mondja meg, hogy mit eszünk, és ez volt a kívánsága, tehát nem lehet olyan szörnyű. A képen szereplő változat 13 cm-es átmérőjű tortaformában készült (az IKEÁban lehet kapni) (és ez az adag 4 formára elég), de ugyanezekkel a mennyiségekkel működik nagy formával is, ha éppen nincsenek kéznél kicsik. Szerintem tökéletes nyári vacsora, piknik kaja, hidegen és melegen is jó, és nagyon jól lehet csomagolni belőle másnap ebédre.

Hozzávalók 4 személyre:

-a tésztához:
25 dkg finomliszt
14 dkg hideg vaj
1 tk. só
annyi hideg víz, hogy összeálljon a tészta

-a töltelékhez:
9 db közepes méretű gomba félszeletekre vágva
1 közepes fej vöröshagyma apróra vágva
2 felvert tojás
1 dl tejszín
2-3 dkg reszelt ementáli

frissen őrölt színes bors
olíva olaj

-az öntethez:
1 tk. dijoni mustár
1 evőkanál krémsajt
fél tk. só
1 ek. fehér balzsamecet
3 ek. olíva olaj

fejenként 1-2 marék salátalevél
1-2 marék parmezánforgács
egy kevés pirított fenyőmag a tetejére

A lisztet összekeverem a sóval, elmorzsolom benne a vajat, majd annyi vizet adok hozzá, hogy összeálljon a tészta (érdemes kevéssel kezdeni, és fokozatosan hozzáönteni), majd folpackba csomagolva fél órára a hűtőbe teszem (ez lehet jóval több is, addig áll el, ameddig a vaj), majd 4-5 mm-esre nyújtom, a formákba teszem, megszurkálom villával és újabb fél órára mehet a mélyhűtőbe. Ha pihent a tészta, 180 fokra előmelegített sütőben nehezékkel (sütőpapírt és szárazbabot teszek rá) elősütöm, közben pedig megcsinálom a tölteléket. Olíva olajon megfonnyasztom a hagymát és a gombát, a végén sózom, borsozom, majd összekeverem a többi hozzávalóval. Ha a tészta félkész (ilyenkor épphogy elkezd színesedni a széle), elosztom rajta a tölteléket és készre sütöm.
Az öntethez az olaj kivételével mindent összekeverek botmixerrel, majd fokozatosan, még mindig géppel dolgozva azt is hozzácsorgatom. Tálra teszem a quichet, melléhalmozok 1-2 marék salátalevelet, meglocsolom az öntettel és megszórom a tetejét a parmezánnal és a fenyőmaggal.

Szólj hozzá!

Címkék: francia sós süti

A bejegyzés trackback címe:

https://mohaessafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr975650970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása