Rólam


_mg_6938a_1.jpg

Facebook

Címkék

Címkefelhő
2014.01.13. hétfő

Kókusztejes, gyömbéres édeskrumpli főzelék

kokuszosedeskrumpli.jpg

Szeretek hagyományos magyar ételeket más alapanyagokkal kombinálni, mert egy kis változtatással nagyon izgalmas dolgok tudnak készülni.
A hétvégén beakadt ez a kombináció és muszáj volt kipróbálnom, az ítélet pedig az lett, hogy blogra vele. Szuper egyszerű megcsinálni mégis nagyon egzotikus és különleges fogás. Én most egyedül ettem, de első randis vacsiként is megállja a helyét.
Amint az a képen is látszik, a feltét buggyantott tojás (ami így készül) és grillezett halloumi volt, de el tudom képzelni fasírttal, töltött gombával vagy sajtos rétessel is.

Hozzávalók (1 főre):

1 közepes fej édeskrumpli meghámozva és kb. 8x8x8 mm-es kockákra vágva
1 fej mogyoróhagyma vagy nagyon kicsi fej vöröshagyma apró kockákra vágva
egy 2-3 cm-es gyömbér darab hámozva és reszelve
1 ek. kókusztejszín (ez ugyanolyan, mint a kókusztej, csak sűrűbb, tehát tejből mehet bele 2 ek.)
2-3 dkg vaj
1 kis marék apróra vágott friss koriander (de lehet bármi más, ami közel áll az ember szívéhez, pl. turbolya, petrezselyem)
olívaolaj

víz

Egy kevés olívaolajon közepes lángon üvegesre pirítom a hagymát a gyömbérrel, majd hozzáadom az édeskrumplit és 1-2 perc alatt azzal is összesütöm, majd felengedem annyi vízzel, ami ellepi, sózom és közepes lángon puhára főzöm (ez 15-20 percet vesz igénybe).
Ha megpuhult a zöldség, leszűröm, a 2/3-át félreteszem és a maradék 1/3-ot a kókusztejjel és vajjal botmixerrel pürésítem, visszamerem bele a kiszedett kockákat és koriandert, majd magas lángon 1 perc alatt összefőzöm.

Szólj hozzá!

Címkék: főzelék

A bejegyzés trackback címe:

https://mohaessafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr615756493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása