Rólam


_mg_6938a_1.jpg

Facebook

Címkék

Címkefelhő
2014.10.21. kedd

Maracujás cupcake

maracujascupcake.jpg

Én nagyon szeretem ezt a műfajt, mert a variációs lehetőségek száma végtelen attól függően, hogy mihez van kedve az embernek, illetve minek van szezonja. Ez a változat szerintem minden évszakhoz illik, mert egyszerre friss a maracujától és lehet télies a narancstól.
Kezdő cukrászként sem lehet vele nagyon befürödni, mivel elég egyszerű megcsinálni.
A díszítésnél érdemes figyelni rá, hogy az általában kapható csövek szája nem elég nagy a szép formához, célszerű speciális cukrász üzletben beszerezni a megfelelő méretűt, ez a típus például tökéletes és Magyarországon is beszerezhető. Ha kicsit gyakorlottabb az ember, érdemes elmerülni a különböző technikákban, szerencsére a műfaj népszerűségének köszönhetően tele van a világinternet szuper videókkal.
Szerintem ehhez az ízhez a csillagcsöves díszítés passzol a legjobban, de ha nincs, elég fogni egy uzsonnás zacskót, kilyukasztani az egyik sarkát tetszőleges méretűre és már lehet is dekorálni a sütiket.

Hozzávalók 24 muffinhoz (én feleztem a mennyiségeket és csak 12-t sütöttem):

-a muffinhoz:
3 dl liszt átszitálva
1,5 tk. sütőpor
egy csipet só
125 g puha vaj
1,5 dl kristálycukor
3 tojás
1 tk. vanília kivonat
75 ml tej
100 g fehércsoki apró kockákra vágva (vagy chocolate chips)
1 narancs reszelt héja
1 narancs leve

-a krémhez:
50 dkg puha krémsajt (Philadelphia típusú)
25 dkg szoba hőmérsékletű vaj
7,5 dkg porcukor
egy citrom leve
1 tk. vanília kivonat

-a tetejére:
6 maracuja
ezüst színű gyöngycukor a díszítéshez

A muffin alappal kezdem, mert amíg az megsül, meg lehet csinálni a krémet.
A vajat habosra keverem (géppel) a cukorral, a tojással és a vaníliával, majd összekeverem a tejjel, narancslével és héjjal.
Ezután összekeverem a száraz hozzávalókat: a lisztet, a sütőport, a sót és a csokit, majd elegyítem a két keveréket és spatulával homogén masszát keverek belőle. Ezekhez a sütikhez szerintem hozzátartozik a papír formából kibontás, ezért én kapszlikat használtam (ebben az esetben muffin sütő tepsi sem szükséges), amiket 2/3-ig megtöltök a sütialappal, majd 175 fokra előmelegített sütőben készre sütöm (nagyon függ a sülési idő a sütőtől, érdemes folyamatosan leselkedni és tűpróbát végezni).
Ezalatt meg lehet csinálni a krémet, az összes hozzávalót habosra kell keverni habverővel (gép), és kész is van.
Ha a muffin alapok kihűltek, kezdődhet a díszítés, a habzsákba rakom a megfelelőnek ítélt csövet, egy pohárba állítom és félig kifordítom a zsákot, (nálam eddig ez volt az egyetlen út, hogy ne kenjek mindent össze, így viszont garantáltan tisztán lehet dolgozni), belekanalazom a krémet, visszahajtom a zsák széleit és tetszőleges formában a sütik tetejére nyomom a mázat, majd rákanalazom a gyümölcsöt és megszórom a gyöngycukorral.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: édesség