Rólam


_mg_6938a_1.jpg

Facebook

Címkék

Címkefelhő
2015.05.18. hétfő

Paradicsom esszencia málnával és mentával + Gourmet fesztivál nyereményjáték

paradicsomesszencia.jpg

Aki rendszeresen olvassa a blogot, az tudja, hogy nagy Gourmet fesztivál rajongó vagyok és minden évben meg szoktam csinálni az egyik kedvenc fogásomat tavalyról. Nincs ez másképp most sem, ebből a paradicsom esszenciából az előző évben mind a 4 nap muszáj volt ennem/innom, annyira odavagyok érte.
Nagyon egyszerű megcsinálni, csak türelmesnek kell lenni. Sok féle interpretációban láttam már éttermekben, pl. levesként, vagy paradicsom saláta önteteként, de nekem talán így tetszik a legjobban, kis adagban. Vagy egy nagyobb vacsora üdvözlőjeként vagy egy sok fogásos menü közepén a főétel előtt.
Idén május 21. és 24. között kerül megrendezésre a megszokott helyen a Millenáris parkban a fesztivál. Most is ott lesz szinte mindenki, aki a hazai éttermi életben számít, és egyszerre lehet megkóstolni több hely fogásait.
A kiállítók pontos névsorát itt lehet megnézni.
Az általuk kitalált ételekét pedig itt.
És végül, de nem utolsó sorban nálam is lehet nyerni egy egy napra szóló páros belépőt, ha helyesen válaszolsz arra, hogy tavaly melyik étterem csinálta ezt az ételt. A megfejtéseket ide kommentbe, vagy a facebookon a vonatkozó poszt alá írjátok elérhetőséggel együtt kedd este 6-ig!

 

Hozzávalók 2-2,5 dl-hez:
1 kg nagyon jó szagú fürtös paradicsom
1 kis fej mogyoróhagyma nagyobb darabokra vágva
1 kis csokor zellerzöld fele (el is hagyható)
1 tk só
egy közepes fürt paradicsom szára (Heston adta az ötletet, mivel ebből jön a nagyon intenzív paradicsom illat, de fölmerült bennem a gyanú, hogy esetleg mérgező. Utánaolvastam és azt írták, hogy elvileg igen, ám sokkal nagyobb mennyiségben az, úgyhogy nem kell félni tőle, ráadásul ezt meg sem eszi az ember)
adagonként 1 szem málna
adagonként egy kis darab menta levél

A paradicsomokat nagyobb darabokra vágom (a zöld részt kiszedem belőle), pucolni nem kell, bár láttam olyan receptet, ahol megcsinálják, de anélkül is tökéletes lesz az eredmény. Összekeverem a hagymával, zellerzölddel (az is maradhat nagyobb darabokban), sózom, majd nem túl pépesre turmixolom botmixerrel.
Egy szűrőt kibélelek gézzel (2-3 réteg), egy nagyobb edénybe állítom (a lényeg az, hogy ne érjen le az alja akkor sem, ha lecsöpögött az esszencia), beleöntöm a masszát, a közepébe dugom a paradicsom szárát, lefedem folpackkal és hagyom, hogy egy éjszakán át lecsöpögjön (nem kell sötétnek lennie, a lényeg, hogy 8 órát álljon). Nem kell aggódni, ha lesz benne pár piros rész, gyorsan át lehet szűrni gézzel bélelt szűrőn.
Tálaláskor egy szem málnát és menta levelet dobok a kiszemelt edénybe és ráöntöm az esszenciát.

4 komment

Címkék: játék előétel gourmet fesztivál

A bejegyzés trackback címe:

http://mohaessafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr647469526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.