Rólam


_mg_6938a_1.jpg

Facebook

Címkék

Címkefelhő
2010.11.05. péntek

Roquefortos keksz

keksajtoskeksz.jpg

Igazi szerencse, hogy a gasztrobloggerek is járnak főzőiskolákba, és a legjobb recepteket megosztják az olvasókkal. Ezzel a keksszel is ilyen körülmények között találkoztam, Ízbolygó és Gabojsza járt a Culinaris által szervezett provence-i eseményen, ahol Christine Chapot tartott bemutatót és sütötte meg ezt a sütit. Amióta megláttam, azóta rendszeresen készül nálam, mivel nagyon gyorsan kész van és hihetetlenül finom.

Hozzávalók (érdemes rögtön dupla adaggal kezdeni, mert ez pillanatok alatt el szokott fogyni):


10 dkg finomliszt

1 ek. kukoricadara (lehet búza is)
8 dkg vaj
1 tk. só
1 tk. pirospaprika
10 dkg roquefort

A lisztet elkeverem a darával, a sóval és a paprikával, majd belemorzsolom a kockákra vágott hideg vajat és sajtot, ha összeállt a massza, folpackba csomagolom és egy kb. 5 cm átmérőjű hengert formázok belőle, majd fél órára a mélyhűtőbe teszem. Ha lehűlt, 3-4 mm-es szeleteket vágok belőle és 180 fokra előmelegített sütőben 10-13 perc alatt készre sütöm

(fontos, hogy épp csak egy kis színt kapjanak a kekszek).

6 komment

Címkék: sós süti

A bejegyzés trackback címe:

https://mohaessafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr435650962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

helyettes 2010.11.05. 12:13:58

fontos megjegyzés, hogy nem szabad úgy kínálni, hogy az egész zacskót egyszerre nyújtjuk, mert elveszik mind!!!! csak egyesével!!!! (kivéve engem)

Moha és Sáfrány 2010.11.05. 18:45:49

LOL

Anonymous 2010.12.10. 10:33:33

Brutál jó ez a keksz, már sokszor megsütöttem. Most éppen vörös cheddar sajttal, mert a kislányom nem ette meg eddig rokforttal, próbáld ki cheddar-ral egyszer, úgy is szuper!

Üdv,
Erika

Moha és Sáfrány 2010.12.10. 10:49:24

Kedves Erika!

Köszönöm a tippet! ;)

Anonymous 2010.12.10. 11:08:50

Oh, igazán nincs mit... :) Én köszönöm a rengeteg szuper receptet, nagyon sok kedvencünk van tőled, imádom az oldalad, mondtam már? :)

Azt hiszem, fel fogom falni az egész tepsi cheddar-os kekszet, kislányom megkóstolta: "nem ízlik a hasamnak". "De hisz cheddar sajt van benne, azt (az egyet) szereted." "nem jó!"
De jó ám, csakúgy mint a rokfortos, amibe legközelebb rozmaringot akarok tépkedni, majd megírom, milyen úgy.

Erika

Moha és Sáfrány 2010.12.10. 12:05:42

Hu, annyira orulok, koszonom szepen! :) Remelem mostanaban tobbet leszek otthon vilagosban, es nem csak a vendegeknek fogok fozni, hanem tudok majd fotozni is, mivel rengeteg recept van talonban.
A legjobb dolog egy tepsi sutit ugy felfalni, mintha nem is lett volna!
Majd szamolj be mindenfelekeppen, kivancsi vagyok, hogy milyen lett!