Rólam


_mg_6938a_1.jpg

Facebook

Címkék

Címkefelhő
2012.05.08. kedd

Sajtos rúd 2.0

sajtosrud2.jpg


Ez egy nagyon finom sajtos rúd, ami az előző verzióhoz képest kicsit kevésbé sziszifuszi, mivel nem kell olyan vékonyra vágni, illetve ennek külön a tetején is van sajt.
Utazáshoz, vendégvárónak, de akár leves mellé is tökéletes (ebben az esetben érdemes hosszabb rudakat csinálni).

Hozzávalók (2 tepsihez):
 
20 dkg finomliszt
15 dkg hideg vaj felkockázva
1,5 tk. só
3 ek. tejföl
13 dkg darált sajt (10 dkg ementáli, 3 dkg füstölt sajt (pl. Karaván))
egész tojás felverve a kenéshez
 

A lisztet összekeverem a sóval és a sajt felével, elmorzsolom benne a vajat, és a tejföllel homogén tésztát gyúrok belőle, majd fél órára a hűtőbe teszem pihenni. A sütőt előmelegítem 200 fokra. A tésztát kb. fél centi vastagra nyújtom, megkenem tojással, megszórom a maradék sajttal, szimpatkus méretű rudakra vágom (nálam kb. 0,8x10 cm-esek), majd készre sütöm.

2 komment

Címkék: sós süti

A bejegyzés trackback címe:

https://mohaessafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr245650954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Horsekiss 2012.11.23. 21:53:36

Ez egy nagyon egyszerű és isteni finom vendégváró.... csak a receptben szereplő mennyiség duplája kell, hogy maradjon a vendégeknek is :)

Moha és Sáfrány 2012.12.13. 20:35:17

orulok, hogy bejott! hehe, ezt a problemat en is ismerem :D