Rólam


_mg_6938a_1.jpg

Facebook

Címkék

Címkefelhő
2012.11.17. szombat

Sajtos fánk

sajtosfank.jpg


Bocsánat, hogy megint egy sós süti, ígérem, hamarosan lesz más is, de ez sajnos annyira finom, hogy itt a helye. Ma reggelizés közben szokásomhoz híven gasztroblogokat nézegettem és akkor akadtam rá erre a receptre, amit muszáj volt azonnal megcsinálnom. A forrás Bouillabaisse blogja, és akkor meg is ragadnám az alkalmat, hogy megkérjelek, írjál még sokat, szuper a blogod és hiányzik!
Az a csodás ebben a sütiben, hogy a többivel ellentétben 10 perc+ a sütés alatt kész van és egyáltalán nem macerás, bárki meg tudja csinálni, úgyhogy hajrá!

Hozzávalók:


5 dkg vaj

145 ml víz
6 dkg finomliszt
2 egész tojás
1 tk. só
6 dkg reszelt sajt (a reszelő közepes lyukán lereszelve) (Gruyère pl.)

Közepes lángon megolvasztom a vajat a vízzel, hozzáadom a sót és a lisztet, és addig kavarom, amíg össze nem áll egy gombóccá, ha ez megvan, leveszem a tűzről, egyenként elkeverem benne a tojásokat (kézi habverő ajánlott), majd belekeverem a sajtot. Sütőpapírral bélelt tepsire kiskanállal halmokat rakok (vigyázat, nagyon meg fognak nőni), majd 200 fokra előmelegített sütőben készre sütöm (ez kb. 20 percig tart, de sütő függő).

12 komment

Címkék: sós süti

A bejegyzés trackback címe:

https://mohaessafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr475650952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kata molnar 2013.01.17. 07:55:29

Szia,

szeretném megkérdezni, hogy egy adagból kb. hány darab lesz? Próbaképpen lehet megfelezném egyelőre. :) Köszönöm, Kata

Moha és Sáfrány 2013.01.18. 17:40:40

szia!

36 darab lesz belole, ami azonnal el is fog fogyni meg akkor is, ha egyedul vagy :)

Moha és Sáfrány 2013.01.18. 17:41:04

ja es ha megcsinalod, szamolj majd be! jo sutest!

kata molnar 2013.01.31. 14:53:13

Köszönöm a választ! :) Szombatra tervezem, mindenképp visszajelzek. :)

kata molnar 2013.02.09. 22:39:05

Na, hát elkészült a fánk. Mikor kivertem a tűzön, volt egy olyan érzésem, hogy korán veszem le, mert túl lágy maradt a tésztája. És mikor a sütőre pakoltam rá őket, kiterültek. :) De már nem volt kedvem visszaszedni és visszatenni a tűzre és kavarni még? Kisültek így is rendesen, és valami fantasztikus az ízük. :D Szóval biztos tuti kis fánk, ha jól készítik. Mit gondolsz, szerinted is túl korán vehettem le a tűzről? Addig ott kutyulni, míg tényleg jó sűrűre nem "köt"?

Moha és Sáfrány 2013.02.10. 19:37:40

örülök, hogy megcsináltad! szerintem simán lehet, hogy kicsit korán vetted le, össze kell állnia egy kemény gombóccá, ami elválik az edény falától, és akkor lesz jó a tészta. remélem adsz neki még egy esélyt! ;)

kata molnar 2013.02.11. 16:37:05

Mindenképpen! Mert abszolút az én ízvilágom és nagyon könnyen elkészíthető. :)

Moha és Sáfrány 2013.02.15. 16:22:10

mindenképpen számolj majd be! :)

Nuada Stenonis 2013.03.27. 17:26:29

Hát nekünk ez nem jött be... úgy tűnt, a tészta rendben van, lehet hogy a sütő hőfoka nem volt az igazi. Mert nem nőttek meg egyáltalán, a közepük nem sült át, viszont az aljukat megkapta. Pedig ízre tuti lenne :)

Moha és Sáfrány 2013.03.27. 17:42:14

Nagyon sajnalom! :( en mar legalabb 15szor csinaltam a blog alapjan es nekem mindig tokeletes lett. megkerdezhetem, hogy villany vagy gaz sutoben csinaltad?

Nuada Stenonis 2013.03.30. 17:51:24

Persze, gázsütőnk van.

Moha és Sáfrány 2013.03.31. 11:37:03

akkor valószínűleg itt a gond. sejtettem, hogy ez a probléma forrása a középen nem sült át, de az alja lekapott dologból. én villany sütőben sütöm légkeverésen. és mivel soha nem volt gáz sütőm, nem is értek hozzá, de a nagymamák mindenféle trükköket szoktak kitalálni, hogy egyenletes hőmérséklet legyen benne és ne csak alulról süssön, vagy pedig b tervként villanysütős vendégségben lehet villogni vele :)