Vasárnapi fahéjas teasüti
Ezt a receptet az új édességes Stahl könyvben találtam. Mindenkinek nagyon ajánlom, nincs benne olyan desszert, amit ne szeretnék azonnal megcsinálni. A most kipróbált süti igazi vasárnap délutáni darab, amit a legjobb tea mellé kínálni.
Hozzávalók:
15 dkg puha vaj
4 evőkanál porcukor
1 vanília rúd kikapart magja
15 dkg liszt
1 evőkanál étkezési keményítő
3 kávéskanál őrölt fahéj
A vajat simára keverem a cukorral és a vaníliával. Ezután összekeverem az átszitált lisztet a keményítővel és a fahéjjal, majd habverővel összedolgozom a folyékony és por állagú hozzávalókat. Nyomózsákkal kb. 3 cm átmérőjű csillagokat formázok belőle a sütőpapírral bélelt tepsire. Én kemény műanyag formával próbálkoztam a zsák helyett és most lila a tenyerem és valószínűleg olyan hangokat adtam ki, mint amilyeneket szülés közben fogok; a végére föl is adtam és a maradék tésztát kézzel formáztam, tehát a zsákot ajánlom. 10-12 perc alatt megsül a 190 fokra előmelegített sütőben.