
Hozzávalók:
fél kg finomliszt átszitálva
15 dkg vaj bele + 5 dkg a rétegek közé
másfél zacskó instant élesztő (a por állagú)
2 tojás + 1 a kenéshez
kb. 2 dl langyos tej (amennyit fölvesz)
5 dkg füstölt sajt bele
3 dkg ementáli sajt bele + a tetjére
só
cukor
Összekeverem a lisztet az élesztővel, a sóval és a cukorral, majd belemorzsolom a vajat és a reszelt sajtot, végül a tojással és tejjel homogén tésztává gyúrom. Ezután mehet pihenni a sütőbe 3/4-1 órára. Ha kivettem, még egyszer átgyúrom, vékonyra (kb. 8 mm) nyújtom és megkenem az egyik felét bőségesen vajjal, félbehajtom, majd ezt folytatom attól függően, hogy mennyire vagyok türelmes (érdemes 6-szor, 8-szor); pogácsaszaggatóval kikszaggatom, megkenem a tetejüket egy egész felvert tojással, megszórom sajttal és a 180 fokra előmelegített sütőben készre sütöm.