Rólam


_mg_6938a_1.jpg

Facebook

Címkék

Címkefelhő
2010.11.09. kedd

Grenadírmars

grenadirmars.jpg

Még régebben a Maligánban járva fedeztem fel újra ezt az ételt, és kezdtem kutatni a tökéletes recept után. A mostani verziót számos középszerű kísérlet előzte meg, a neten föllelhető szinte összes variációt kipróbáltam, de valahogy soha nem lett az igazi a végeredmény. Végső elkeseredésemben a nagymamámhoz fordultam (nem is értem, hogy miért nem rögtön nála kezdtem), és ő világosított fel, hogy akkor lesz az igazi, ha resztelt krumplihoz hasonló alapot csinál az ember.
Igazi hétköznapi otthoni ebéd vagy vacsora, és tökéletes párja a koviubinak.

Hozzávalók 3 főre:


6 kisebb krumpli a héjában megfőzve, megpucolva és a reszelő nagy lyukán lereszelve

1 nagyobb fej vöröshagyma közepes kockákra vágva
4 marék fodros nagykocka tészta
3 tk. édesnemes pirospaprika

frissen őrölt bors
étolaj

A tésztát a csomagoláson látható időnél egy perccel kevesebb ideig főzöm, közben pedig megcsinálom a krumplis alapot. Közepes lángon viszonylag több olajon megfonnyasztom a hagymát, majd mehet rá a krumpli, amivel 4-5 perc alatt még mindig közepes lángon összeforgatom, lehúzom a tűzről és elkeverem a paprikával, a sóval és bőségesen borsozom. Ha a tészta elkészült, egy kevés főzővízzel a krumplihoz adom, és 1-2 perc alatt nagyobb lángon összeforgatom őket. Kovászos uborkával tálalom.

6 komment

Címkék: család magyar

A bejegyzés trackback címe:

https://mohaessafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr235650961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anonymous 2010.11.10. 10:30:12

Szia Moha és Sáfrány, ez a krumplis tészta, vagy gránátos kocka? :) Mi csak úgy szeretjük, ha a főtt krumplit és a sült hagymát széttrancsírozzuk krémesre, de lehet, hogy így reszelve is finom. A napköziben mindig különválogattam az óriási krumplidarabokat és csak a tésztát ettem meg az ubival. :)

Egyébként szuperjó az oldalad, nagyon-nagyon szeretem, az egyik kedvencem! (a másik Dolce Vita a 10 perces receptjeivel :)

Szia, minden jót:
Erika

Moha és Sáfrány 2010.11.10. 15:18:11

Szia Erika!

Az bizony :)
Én is csináltam azt a verziót is, mielőtt ráakadtam volna erre, és nálam ez lett a befutó, próbáld ki egyszer a reszelt krumplisat is! :)
Köszönöm szépen, nagyon jól esik ilyet olvasni!

chrom 2010.11.14. 21:19:11

gondoltam kipróbálom, most készült el és remek lett! köszi.

Moha és Sáfrány 2010.11.15. 08:31:57

de jo! gratulalok! nagyon orulok, hogy bejott!

Anonymous 2011.01.21. 11:18:34

Érdekes, hogy az én Anyukám paprikáskrumliból indult, teljesen elfőzte a levét, összetörte, kolbászdarabokat és végül a kifőtt tésztát tette bele.
Az is nagyon finom volt.

Moha és Sáfrány 2011.01.24. 12:55:08

hat aki nem vega, annak jobban nyitva van a vilag :)