Rólam


_mg_6938a_1.jpg

Facebook

Címkék

Címkefelhő
2011.10.09. vasárnap

Sütőtökös, póréhagymás kuszkusz grillezett halloumival és gombával

sutotokoskuszkusz.jpg
Nagyon őszi, nagyon egyszerű, és nagyon gyors. Ideális hétköznapi ebéd, vagy könnyű vacsora.
Maximum fél óra alatt elkészül, és az is meg tudja csinálni, aki általában nem a konyhában tölti a szabadidejét. Hajrá!

Hozzávalók 3 főre (ez másoknál lehet, hogy 2):


-a kuszkuszhoz:


10-12 dkg kuszkusz

egy kb. 13x10x10 cm-es sütőtök darab kb. 1 centis kockákra vágva
egy póréhagyma fehér részéből egy 12 cm-es darab karikákra vágva
ugyanannyi (térfogatra) zöldségalaplé, mint a kuszkusz
2-3 dkg vaj
1 kis marék friss koriander apróra vágva
3 marék rukkola
olívaolaj

frissen őrölt színes bors

-a tetejére:

5 darab gomba vékony szeletekre vágva
fejenként 2, 4-5 mm vastag halloumi szelet (lehet más grillezhető sajt is)

frissen őrölt színes bors

A kuszkusszal kezdek, először a tököt nagy lángon olívaolajon addig sütöm, amíg szép színt nem kap, alacsonyra veszem a lángot, hozzáadom a póréhagymát, sózom, borsozom, és addig párolom, amíg a hagyma meg nem puhul. Eközben a kuszkuszt felöntöm a forró alaplével, lefedem, és hagyom 5 percig pihenni, majd összekeverem a vajjal, a sült zöldségekkel, a korianderrel és a rukkolával.

A gombát magas lángon megsütöm, ha már majdnem kész, sózom, borsozom. Közben a sajtot magas lángon szintén addig sütöm, amíg szép színt nem kap, majd a kuszkusz tetejére halmozom őket.

3 komment

Címkék: főétel gyorsétkezde

süti beállítások módosítása