Nagyon őszi, nagyon egyszerű, és nagyon gyors. Ideális hétköznapi ebéd, vagy könnyű vacsora.
Maximum fél óra alatt elkészül, és az is meg tudja csinálni, aki általában nem a konyhában tölti a szabadidejét. Hajrá!
Hozzávalók 3 főre (ez másoknál lehet, hogy 2):
-a kuszkuszhoz:
10-12 dkg kuszkusz
egy kb. 13x10x10 cm-es sütőtök darab kb. 1 centis kockákra vágva
egy póréhagyma fehér részéből egy 12 cm-es darab karikákra vágva
ugyanannyi (térfogatra) zöldségalaplé, mint a kuszkusz
2-3 dkg vaj
1 kis marék friss koriander apróra vágva
3 marék rukkola
olívaolaj
só
frissen őrölt színes bors
-a tetejére:
5 darab gomba vékony szeletekre vágva
fejenként 2, 4-5 mm vastag halloumi szelet (lehet más grillezhető sajt is)
só
frissen őrölt színes bors
A kuszkusszal kezdek, először a tököt nagy lángon olívaolajon addig sütöm, amíg szép színt nem kap, alacsonyra veszem a lángot, hozzáadom a póréhagymát, sózom, borsozom, és addig párolom, amíg a hagyma meg nem puhul. Eközben a kuszkuszt felöntöm a forró alaplével, lefedem, és hagyom 5 percig pihenni, majd összekeverem a vajjal, a sült zöldségekkel, a korianderrel és a rukkolával.
A gombát magas lángon megsütöm, ha már majdnem kész, sózom, borsozom. Közben a sajtot magas lángon szintén addig sütöm, amíg szép színt nem kap, majd a kuszkusz tetejére halmozom őket.