
Hozzávalók:
-a tésztához:
2 dl víz
15 dkg vaj
20 dkg finomliszt
4 egész tojás
só
3 dkg darált friss parmezán
-a töltelékhez:
2 doboz tejföl
1 tejszín fél cosmag habfixálóval keményre verve (a felénél kell hozzáadni a port)
5 dkg puha vaj
5 dkg füstölt sajt darálva (nálam karaván)
8 dkg ementáli darálva
3 dkg pecorino darálva
5 dkg friss parmezán darálva
A vizet a vajjal és a sóval fölforralom, majd beleöntöm az egész lisztet és a tűz fölött csomómentesre keverem és 2-3 percig főzöm. Miután levettem a tűzről, a tojásokat egyenként alaposan hozzákeverem, ha ezzel végeztem,mehet bele a parmezán is. Ha kihült a massza, habzsákba kanalazom és kicsi kupacokat nyomok belőle a sütőpapírral bélelt tepsibe, vigyázat, sokszorosukra nőnek, nem szabad túl nagy halmokat csinálni! A 200 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütöm. Érdemes a sütőben hagyni kihülni, így nem esnek össze. A töltelékhez hablapáttal összekeverek mindent, aztán a félbevágott fánkokba töltöm.