Már évek óta vadásztam ostyasütőre, de sehol nem sikerült megtalálnom a megfelelő darabot egészen mostanáig. Aki szintén vágyik egy ilyen szerkezetre, most még megveheti az Aldiban.
Komoly dilemmát okozott, hogy az első dolog házi fagyitölcsér vagy sajtos tallér legyen-e, végül amint az a címből is kitűnik, az utóbbi mellett döntöttem, és a 40 fok és hosszú sütögetés ellenére sem bántam meg.
Sok féle recept van a neten, nagyjából hasonló alapanyagok vannak az összesben, én elolvastam jópárat és abból gyúrtam össze a saját verziómat.
Hozzávalók kb. 80-90 tallérhoz:
30 dkg finomliszt
10 dkg hideg vaj
10 dkg darált ementáli
1 tojás
1 kk. szódabikarbóna
só (kb. 2 tk., de kóstolni kell)
őrölt kömény
kb. 1 dl tejföl (ez függ a liszt minőségétől, egy linzer szerű keményebb tésztát kell kapni)
A szilárd hozzávalókat összekeverem, elmorzsolom benne a vajat, összekeverem a tojással és annyi tejföllel, amitől összeáll a tészta. Fél órát pihentetem hűtőben, majd kb. 1,5-2 cm átmérőjű gömböket formázok belőle, kilapítom őket, és az ostyasütőben készre sütöm.
Sajtos tallér
2 komment
Címkék: buli sós süti
A bejegyzés trackback címe:
https://mohaessafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr205650958
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
zsuzsa 2012.12.21. 16:54:47
Köszi ezt a receptet, nekem csak mackósajtos van, azt meg már nem nagyon lehet kapni és drága is. Én is nagyon szeretem az ostyasütést.
Moha és Sáfrány 2012.12.27. 10:46:00
koszonom! remelem sikert fogsz aratni vele :)