Ez egy nagyon egyszerű és gyorsan elkészíthető étel, ami megállja a helyét egy komolyabb vacsora alkalmával is, de tökéletes hétköznap is.
A Gold bisztróban találkoztam ezzel a kombinációval, és szerelem volt rögtön. Korábban is gyakran csináltam karfiol krémlevest, de amióta megkóstoltam ezt, mindig van benne gyömbér is.
Én idén ezzel búcsúztatom a telet, mostantól csak a medvehagyma számít!
Hozzávalók 4 főre:
-egy közepes fej karfiol 2/3-a rózsáira szedve
- fél liter zöldség alaplé (ha turmixolás után túl sűrű lenne, mehet bele még egy kis alaplé/víz)
-fél liter tej
-egy közepes fej vöröshagyma kockákra vágva (lehet durvábbra is)
-2 dkg vaj
-olívaolaj
-egy 5 cm-es ujjnyi vastag (nagy kezű férfi ujja) gyömbér reszelve (hámozva)
-1 dl tejszín
-olívaolaj
-só az alaplétől függően
Vaj és olívaolaj keverékén megpárolom a hagymát és a gyömbért viszonylag alacsony lángon (3/9), majd felöntöm a tejjel és alaplével (ekkor sózom kóstolás alapján), beledobálom a karfiolt, nagy lángon felforralom, majd lassú tűzöm puhára főzöm a zöldségeket. Ha elkészültek, lehúzom a tűzről, összeturmixolom a tejszínnel és már lehet is tálalni. Én most pirított tökmagot és tökmagolajat raktam/locsoltam rá, de gyakran kerül a tetejére pirított mandulaforgács vagy grillezett gomba is.
Gyömbéres karfiolkrémleves
Szólj hozzá!
Címkék: leves
A bejegyzés trackback címe:
https://mohaessafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr985650955
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.