Rólam


_mg_6938a_1.jpg

Facebook

Címkék

Címkefelhő
2018.03.29. csütörtök

Cheddaros, medvehagymás, tökmagos kalács

cheddarosmedvehagymas.jpg

Ha szeretnél valami különlegeset, mégis egyszerűt kipróbálni, akkor ez a te recepted. A tésztája hagyományos sós kalács tészta, a töltelék pedig intenzíven sajtos és medvehagymás.
Az ötletet egy olyan kalács adta, amit a Culinarisban láttam, de csak az elnevezés azonos, a megvalósítás határozottan eltérő.
Nagyon finom magában is, de szerintem az sem szentségtörés, ha egy kis sonkát vagy töltött tojást eszik mellé az ember. :)

Hozzávalók:

-a tésztához:
250 g finomliszt
1 tk. só
1,5 ek. kristálycukoor
3,5 gramm (fél csomag instant élesztő, pl. dr. oektker)
40 gramm étolaj
100 gramm tej
1 tojás (ebből egy keveset félre kell tenni a kenéshez)

-a töltelékhez:
200 gramm cheddar sajt
2 púpos ek. krémsajt
20 levél medvehagyma
1 nagy marék tökmag

A tészta hozzávalóiból kézzel vagy ha van, akkor géppel homogén tésztát dagasztok és lefedve (ha szabadon van, kiszárad és repedezik a széle) duplájára kelesztem (ezt megtehetem elöl a konyhapulton, akkor 1-1,5 óra alatt készül el, vagy betehetem egy éjszakára a hűtőbe, ajánlott fedeles műanyag dobozban tartani mindkét esetben).
A töltelékhez a sajtot késes aprítóval ledarálom a medvehagymával és tökmaggal, majd összekeverem a krémsajttal (ezt is lehet az aprítóval).
A tésztát a babkához hasonlóan téglalap alakúra nyújtom (kb. 40x50 cm, talán kicsit kisebb, olyan 3-5 mm vastagnak kell lennie), megkenem a sajtos keverékkel, föltekerem, hosszában félbevágom, egybefonom a szálakat, sütőpapírral bélelt őzgerinc formába teszem, duplájára kelesztem, megkenem tojással, megszórom a maradék tökmaggal, végül 180 fokon készre sütöm, ez kb. 30-40 percet vesz igénybe, de nagyon függ a sütőtől.

 cheddarmedvehagyma2.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: ünnep kenyér medvehagyma husvet

A bejegyzés trackback címe:

https://mohaessafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr5013788676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása