
Ez az utolsó recept rendelés a drágámtól. Akkor csináltam neki ilyet, amikor borozós munkavacsi volt, nem véletlen, hogy erre esett a választásom, lehet baba pizzákat csinálni, amit nagyon jól lehet kézzel is enni iszogatás meg beszélgetés közben.
Ma sokan voltak, úgyhogy mindenki az igényének megfelelőt kapott. Készült sima pizza, calzone, a fotón is látható kicsi verziók, illetve az est fénypontja, a "baszódj meg tolvaj geci", amit az én drága miháj barátnőm kapott vigaszdíjul az éjszakai betörőkért. Gondoltátok volna, hogy nagyon nehéz olajbogyó csíkokból azt kirakni, hogy baszódj meg tolvaj geci?
Hozzávalók:
-a tésztához:
fél kg liszt (nálam finomliszt)
1,5 zacskó instant élesztőn (a por)
kb. 4 dl meleg víz
só
cukor
kicsi olíva olaj
-a szószhoz:
1 nagy gerezd fokhagyma
1 doboz jó minőségű paradicsom konzerv (amint elköltöztem, ez házilag eltett paradicsom passatára fog változni)
friss bazsalikom
frissen őrölt bors
só
-a tetejére:
mozzarella
és amit szeretnél, nálam az egyiken 4 féle sajt volt, a másikon mozzarella, gomba, kukorica és kapribogyó
Először a tésztát csinálom meg, mert időre van szüksége, hogy megkeljen. A por állagú dolgokat összekeverem, hozzáöntöm a vizet, kézzel dagasztom, majd átsimogatom egy kis olajjal (erre azért van szükség, hogy pihenés közben a felülete ne alakuljon páncéllá) és mehet a sütőbe letakarva kelni a legalacsonyabb hőfokra (nálunk 50 fok).
Ekkor jöhet a szósz, olíva olajon megfuttatom a fokhagymát (préselve van) és egy kevés friss bazsalikomot, majd mehet rá a paradicsom, a só és sok frissen őrölt bors. Fél óra alat alacsony lángon elkészül, a végén mehet bele a maradék friss fűszer.
Kinyújtom a tésztát, mérettől függ, hogy mekkorát, a babához 3/4 ökölnyi adag kell és mehet rá a szósz meg amit kíván az ember. 210 fokos sütőben kb. 15-20 perc alatt elkészül.