Rólam


_mg_6938a_1.jpg

Facebook

Címkék

Címkefelhő
2007.09.14. péntek

Csapati



Ez a tegnap posztolt indiai vacsora egyik elengedhetetlen része, mivel a világ azon részén minden étkezéskor készül valamilyen féle kenyér. Ez a legegyszerűbb verzió, ahol megtehetik, tandorban sütik, nálunk marad a teflon serpenyő. Amennyiben az ember gáztűzhellyel rendelkezik, elég kicsit elősütni közepes (8-9/11) fokozaton, majd rádobni közvetlenül a lángra, ha villannyal főz az ember, ez a fázis kimarad. Nálam az indiai kaja úgy működik, mint a csoki, ha egyszer eszembe jut, nem nyugszom addig, amíg nem ettem. Természetesen nyaralás közben, Horvátországban is rám jött, ahol szintén készítettem ezt az ételt. Itthon villany van, Rovinjban viszont gáz, úgyhogy a lényegi különbség miatt annyira rákaptam a kenyér sütésre, hogy végig tészta darabokat vakargattam a körmömről.

Hozzávalók:
kb. 20 dkg liszt (én fele-fele arányban szoktam teljes kiőrlésű és finomlisztet használni)
kb. 1 csésze meleg víz, igazából amennyit felvesz
1,5 tk.
fél dl olaj

A száraz anyagokat összekeverem, majd mehet bele a víz, közben folyamatosan gyúrom, és addig öntöm, amíg nem áll össze jól formálható masszává. Olyan tíz percig kell gyúrni a közben már hozzáadott olajjal, aztán fél óráig pihentetni, majd diónyi darabokra szedni, hajszál vékonyra nyújtani és a bevezetésben közzétett módon megsütni.

5 komment

Címkék: kenyér indiai

A bejegyzés trackback címe:

https://mohaessafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr895651042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mc nábob 2007.09.15. 20:42:00

Itt szabadjon megjegyeznem, h tetszik a blog keresetlen, lényegretörő és egységes stílusa, sallangmentessége; úgy nyelvezetében mint képi megvalósításában. Ja, és big riszpekt a normál méretben is megnézhető képekért, utálom a bélyeg méretű elmosott kis vacakokat!

m 2007.09.16. 19:35:00

meg tobb indiait :))))

Moha és Sáfrány 2007.09.17. 02:24:00

Drága m! Lesz még, ne aggódj! Indiai kaját nagyon jó főzni és enni is. Köszönöm, hogy írtál!

gasztro tróger 2009.12.28. 22:33:08

Szia!!!
Nem is tudom miért írom ezt le.A napokban próbáltam csinálni egy gasztr bloggot,de nem nagyon vágom a dolgokat.sikerült végül,de mesze nem ilyen profi.
A te lapod nagyon tetszik és a indiai cucc miatt dobott a gép épp ide.
Csalódva láttam mennyi ilyen blogg van és egyik jobban néz ki mint a másik.-El is ment a kedvem ettől,se időm se hozzáértésem ehez.
Azért neked kívánok sok szerencsét és továbra is maradok gasztro tróger!!!üdv A

Moha és Sáfrány 2009.12.30. 18:52:59

gasztro troger!

eloszor is koszonom!
masodszor ne add fol, ez egy olyan dolog, amit az ember jokedvebol csinal maganak es a baratainak, a blogolas lenyege az, hogy boldogga tegyen teged es az olvasoidat, es hidd el, minel tobbet irsz, annal jobb lesz, egyre szebbek lesznek a kepek, egyre tobbet tanulsz az etelekrol, sok dolgot kiprobalsz, amit egyebkent nem tennel, ne vegye el a kedvedet a tobbi blogger (akik kozul sokan ebbol is elnek), elvezd a dolgot!
ha segitsegre van szukseged, irj batran!
süti beállítások módosítása