Rólam


_mg_6938a_1.jpg

Facebook

Címkék

Címkefelhő
2007.11.16. péntek

Póréhagymás, cukkinis, gorgonzolás torta

Már régóta szimpatizálok a leveles tészta alapú tortákkal, mivel nagyon jól variálható és ideális előételnek vagy egy gyors hétköznapi vacsorának. Az elmúlt két napban kb. 3 órát sikerült aludnom és még ilyen állapotban sem tűnt erőfeszítésnek megcsinálni (ajánlom a Velvet olvasóinak). Összesen 10 percet foglalkoztam vele beleértve a zöldségek felvágását és a tortaforma megkeresését. Ráadásul nem kíván különösebb előkészületeket sem, ha az ember tart leveles tésztát otthon, mivel szinte akármit bele lehet pakolni, biztos vagyok benne, hogy egy agglegény lakásban található alapanyagokból is tökéletes tortát lehet sütni.

Hozzávalók:

1 540 g-os csomag Tante Fanny friss leveles tészta fele (eleve 2 részletbe van csomagolva)
1 közepes cukkini karikákra vágva
1/3 póréhagyma karikákra vágva
olíva olaj
2 dkg vaj
1,5 dl tejszín
4-5 dkg ementáli
2-3 dkg frissen reszelt parmezán
4 dkg gorgonzola

frissen őrölt bors

A tésztát kör alakú tortaformába rakom, ez a fajta föl van tekerve és én megfelelő vastagságúnak találtam, ha valakinek nem lenne elég, ki lehet duplán is bélelni a formát. Olíva olajon és vajon 3-4 percig közepes lángon párolom a cukkínit és a hagymát a sóval és a borssal, majd felöntöm a tejszínnel, ekkor alacsonyabbra veszem a lángot és addig a tűzön tartom, amíg bele nem reszelem a sajtokat. Megvárom, míg elolvadnak, hogy egyenletesen jusson mindenhova, majd beleöntöm a tésztával bélelt tepsibe. 175 fokra előmelegített sütőben 30-45 perc alatt készre sütöm.

1 komment

Címkék: előétel sós süti gyorsétkezde

A bejegyzés trackback címe:

https://mohaessafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr495651023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tks 2007.11.30. 11:41:00

ez az egyik legfinomabb mohas kaja eddig. en biztos hogy nyaggatni fogom a szerzot hogy legyen maskor is.
süti beállítások módosítása