
Hozzávalók:
-a tésztához:
25 dkg finomliszt
14 dkg vaj
egy tk. só
annyi hideg víz, hogy összeálljon a tészta
-a töltelékhez:
3 tojás
1 dl tejszín
1 csokor snidling apróra vágva
3 dkg ementáli reszelve
3 dkg edami reszelve
só
frissen őrölt bors
-a karamellizált hagymához:
2 fej vöröshagyma vékony csíkokra vágva
olíva olaj
egy tk. barna cukor
só
A vajat a sós liszttel együtt összemorzsolom, hozzáadom a vizet és gyorsan homogén masszává gyúrom, majd folpackba csomagolom és beteszem pihenni a hűtőbe legalább fél órára. Eközben megcsinálom a tölteléket, a hagymát olíva olajon a sóval és cukorral nagyon lassú tűzön (3/11) 20-30 perc alatt karamellizálom (akkor jó, ha szép barna színű és puha), a többi hozzávalót pedig összekeverem.
A tésztát 4-5 mm vastagra nyújtom, tortaformába teszem, villával megszúrkálom és ráhalmozom a hagymát, majd ráöntöm a tojásos masszát és 180 fokos sütőben készre sütöm.