A mi családunkban nagy hagyománya van a sajtos rúdnak, az anyukám meg a nagymamám is csodásakat szokott sütni, ám az ő verziójuk általában vastagabb, és sajttal van megszórva a teteje. Ezt Maxnál találtam, és az első sütés óta folyamatosan készül, mindenki függő lett, aki evett belőle. Nincs olyan alkalom, amikor ne működne, de én utazásra szeretem a legjobban vinni. Másnap a legjobb, de ha azt akarjuk, hogy maradjon belőle addigra, komoly veszekedésekre kell felkészülni!
Sajtos rúd
Hozzávalók:
25 dkg finomliszt
13 dkg hideg vaj
1 dl joghurt
10 dkg darált ementáli
1,5-2 tk. só
egy tojássárgája egy kevés sóval elkeverve
A lisztet összekeverem a sóval (kb. 2 tk.) és a darált sajttal, elmorzsolom benne a vajat, majd összedolgozom a joghurttal (ha nem áll össze a tészta, hozzáöntök egy kis vizet). Legalább fél órára a mélyhűtőbe teszem. 3 részletben szoktam sütni, tehát az első harmadot kinyújtom 2-3 mm vastagra (a többi tésztát visszateszem a mélyhűtőbe), megkenem a tojással, majd vékony csíkokra vágom (2-3 mm), és 175 fokra előmelegített sütőben készre sütöm, majd így járok el a maradék 2 adag tésztával is.
15 komment
Címkék: sós süti
A bejegyzés trackback címe:
https://mohaessafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr665650959
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
helyettes 2011.04.16. 20:11:04
veszélyes, mert a fogyókúrázós erdei séta is utazássá válhat tőle......
Moha és Sáfrány 2011.05.01. 11:43:35
meg hogy seta, inkabb erdei sunyulas! :)
Meleron 2011.05.21. 21:05:47
Gratulálok a zamatos bloghoz:-) csak erre tévedtem véletlenül..szépet jót
Meleron
Meleron
Moha és Sáfrány 2011.05.25. 12:29:20
Kedves Meleron!
Nagyon szépen köszönöm!
Nagyon szépen köszönöm!
Claire 2011.06.23. 00:15:11
You have an informative blog. I’ve learned something from it. I do have mine too www.claire-fernandez.blogspot.com... Thanks
zs 2011.07.31. 17:37:04
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
zs 2011.07.31. 17:37:55
a sajtos rúd jobb mint a cataflam!!
Moha és Sáfrány 2011.07.31. 21:33:09
<3
Anonymous 2011.10.08. 15:14:02
nem főzöl túl gyakran mostanság :)
Moha és Sáfrány 2011.10.09. 13:13:58
dehogynem, minden nap fozok, csak sajnos a blogolas megy nehezebben, de ma belecsapok a lecsoba!
ladiher 2011.12.17. 15:17:22
bocs, tojás? megkened a tetejét?
ladiher 2011.12.17. 15:19:14
aha, nem olvasok figyelmesen.
Moha és Sáfrány 2011.12.17. 16:10:32
ugy latom valaszoltal is magadnak :)
Zizita 2011.12.17. 20:08:02
Megsutottem, jo lett, de azok finomabbak, amiket szelesebbre hagytam. Csinaltam egy egesz makos, egy romai komenyes es egy szezammagos verziot, az utobbinak van a legnagyobb sikere. Koszi!
Moha és Sáfrány 2011.12.18. 13:15:14
orulok, hogy bejott! :)