Rólam


_mg_6938a_1.jpg

Facebook

Címkék

Címkefelhő
2019.05.02. csütörtök

Mit eszik egy étteremtulajdonos gyereke?

 

vacsikegyben_kicsi.jpg

 

Az egész úgy kezdődött, hogy megkérdeztem a többi anyukát a játszótéren, hogy ők hogy a picsába tudnak vacsorát főzni a családnak, ha együtt túrjuk a homokot este hétig? Szó szót követett, majd kiderült, hogy az egyiküknek van egy rovata és megkért, hogy szedjem össze, hogy ez nálunk hogy is van.

Amióta nem igazán írok ide, lett egy gyerekem és egy nemrég nyílt új éttermem, ami eléggé megnőtt az előzőekhez képest, és elég sokat kell dolgozni benne, tehát ezzel a bejegyzéssel olyanoknak szeretnénk ötleteket adni, akiknek nem fér bele az idejükbe, hogy napi 3 órát töltsenek a konyhában.

Az első 3 nap receptjeit itt találjátok: https://marieclaire.hu/eletmod/2019/05/02/anyatermeszet-mit-eszik-az-etteremtulajdonos-gyereke/

Első nap

sültfokhagymakrémleves sajtos-tejfölös lángossal

911ac960-c833-4c00-aaf0-50d444e78d74.JPEG
 
Második nap
thai sárga curry rizzsel
 
d12359d4-af4f-4009-998b-8bafb2e2e4c3.JPEG
Harmadik nap
krumplisaláta vöröslencse fafalafellel
8bad411d-9f8c-4265-9eb8-2939026f4bd1.JPEG
Negyedik nap
Hideg
e8c50a69-4977-4508-9f0e-b2c60ddcf1e1.JPEG
Ma már eléggé beteg voltam ahhoz, hogy ne nagyon legyen kedvem főzni, és a kenyér sem eszi meg magát, úgyhogy hideg volt a kaja.
ami az asztalra került:
házi kovászos kenyér
kacsamáj mousse
sonka
comté
parenyica
camembert
olajbogyó
répa
paradicsom
uborka
paprika
7 perces tojás
vaj
Ötödik nap
pizza az IGENből
767442e0-ecc7-47b5-bd02-b216100dd10b.JPEG
Ma estig bent kellett lennem a munkahelyemen, pont vacsira értem haza, úgyhogy adta magát, hogy hozzak egy pizzát. Mellékesen jegyzem meg, hogy több, mint 3 éve nyitottunk, de ma csináltam először ilyet, és hatalmas sikert arattam vele, úgyhogy valószínűleg nem utoljára.
Hatodik nap
Tavaszi brassói (vagy annak a távoli unokatestvére)
fad57407-382c-4826-a288-1d805aa01a0b.JPEG
Ma még mindig beteg vagyok, úgyhogy nem lelkesített a hosszú főzés gondolata, ezért erre a gyors kajára esett a választásom. Azért kenyeret ma is csináltam, mert ma nem voltam bent estig és volt időm hajtogatni.
-hozzávalók:
5 közepes szem újkrumpli kb. 1x1x1 cm-es kockákra vágva
6 szem gomba kb. 1,5x1,5x1,5 cm-es kockákra vágva
pár rózsa karfiol apróra szedve
5 szem zöldspárga 1 cm-es karikákra vágva
2 marék mirelit zöldborsó
5 levél medvehagyma apróra vágva
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
olívaolaj
frissen őrölt bors
a tetejére:
egy kevés parmezánforgács
7 perces tojás
Viszonylag magas lángon (7/9) megsütöm a krumplit egy kevés sóval majd kiszedem és félreteszem (serpenyőben kevés olívaolajon).
Utána elkészülési sorrendben a serpenyőbe dobálom a zöldségeket, először a gombát és karfiolt, majd a spárgát és a hagymát meg a fokhagymát, aztán a zöldborsót és medvehagymát, sózom, borsozom, visszaöntöm a krumplit és összesütöm.
Parmezánforgáccsal és a tojással tálalom.
Hetedik nap
Shakshuka
c6e9db45-f5a2-4c64-92fa-21d0759d96de.JPEG
A mai vacsi határozottan osztatlan sikert aratott, Samu például még nálam is többet evett.
Ez egy visszatérő örök kedvenc nálunk, szerintem 2-3 havonta előkerül.
Recept tőlem itt:
Nyolcadik nap
Tészta pestóval, krumplival és ceruzababbal, utána áfonyás muffin
41711ffd-9b6b-4fab-8055-05494d3f4f52_1.JPEG
-hozzávalók (ez nekünk kicsit sok lett):
-a pestóhoz:
5 marék friss bazsalikom
3 marék reszelt parmezán
2 marék pirított fenyőmag
70 ml extraszűz olívaolaj
1 gerezd fokhagyma préselve
frissen őrölt bors
170 gramm tészta (a legjobb a strozzapreti)
2 kis fej krumpli kis kockákra vágva
3 marék ceruzabab (nálam a mirelit a nyerő)
só a tészta főzővizébe
frissen reszelt parmezán a tetejére
Először gyorsforralóban fölforralom vizet, lábosba öntöm, sózom és mehet bele a krumpli (annak kell a legtöbb idő), 3 perccel később a tészta (ennek a fajtának 10 perc kell), 5 perccel később a fagyasztott bab, majd mikor a tészta kész, leszűröm, de egy keveset félreteszek a tészta főzővizéből. Miközben ezek történnek, megcsinálom a pestót, mindent egy mozsárba teszek és alaposan összezúzom (én ehhez lusta voltam, úgyhogy maradt a jó öreg botmixer, de arra figyelni kell, hogy kicsit darabos maradjon). Ha minden megvan, egy serpenyőbe öntöm a tésztát, krumplit, babot és a pestót, magas lángon összemelegítem, a félretett vízzel lazítom. Reszelt parmezánnal tálalom.
b1a85a14-d749-4da6-9eb7-149be77ffd9d.JPEG

Szólj hozzá!

Címkék: család beszél főétel gyorsétkezde

A bejegyzés trackback címe:

https://mohaessafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr9614795522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.