
Ez az egyik legegyszerűbb tészta, amit csinálni szoktam, nagyon gyorsan kész van és remekül lehet variálni pl. rákkal, zöldségekkel, salátákkal. A mostani verzió kapribogyóval és fenyőmaggal készült. Drágám, remélem örülsz!
Hozzávalók 3 személyre:
egy doboz jó minőségű hámozott paradicsom konzerv (lehetőleg lucullus paradicsomból)
120 g mascarpone (ha nem tudok szerezni, 1-1,5 dl főzőtejszínnel helyettesítem, de lehet mind a kettőt is)
fél csokor friss bazsalikom (a szárított nem jó)
3 gerezd fokhagyma
1,5 tk só
olíva olaj
frissen őrölt bors
fél csomag spagetti (én a tojás nélkülit szeretem)
egy marék kapribogyó
egy marék pirított fenyőmag
friss parmezán
Az olajon megfuttatom a fokhagymát (amit préseltem, ha nincs fokhagymaprése az embernek, reszelni is lehet) egy kis bazsalikommal és borssal, és még mielőtt színt kapna, ráöntöm a paradicsomot. Ekkor sózom, majd reszelek rá még egy kis borsot és lassú lángon főzöm addig, amíg a tészta (aminek már a szósz elkészítése előtt föltettem a vizet) meg nem fő annyira, hogy még harapni lehessen. Érdemes a spagettit úgy készíteni, hogy nem főzzük készre a tésztát a vízben, a mártással összeöntve fejezzük be, így magába szív abból is valamit. Ekkor lehet belekanalazni a mascarponét a szószba és amint elolvadt, összekeverni a spagettivel és forralni őket 1-2 percig. Mikor levettem a lángról, beledobom a bogyókat, a fenyőmag felét és a friss bazsalikomot. Fenyőmaggal és friss parmezánnal megszórva tálalom.