A héten nagy megtiszteltetés ért, én lettem a NoSalty vendégbloggere, és dim sumot csináltam. Ez az egyik kedvenc távol-keleti fogásom, először a Momotaróban találkoztam vele, majd különböző országok kínai negyedeiben.
Eredetileg egy kantoni fogásról van szó, ám ma már a világom mindenhol elterjedt és számtalan formában készítik. A tésztája is rengetegféle lehet, a vékony wontontól kezdve a kelt verzióig. A töltelékek variálásának pedig tényleg semmi nem szab határt, és szerintem talán ez a fajta étel adja a legjobb lehetőséget elkezdeni kísérletezni a fúziós fogásokkal, remekül el tudom képzelni akár magyaros dolgokkal (gombapörkölttel például) töltve és mellé pörköltszaftos tejföllel tálalva.
Dim sum
Nálam egy klasszikusabb verzió, gombás-káposztás készült.
Nagyon ajánlom mindenkinek, mivel nem nagy ördöngösség megcsinálni, mégis komoly sikereket lehet vele aratni.
Recept hozzá itt.
Ez a kép kimaradt a fázisfotók közül, pedig abszolút életem.
Szólj hozzá!
Címkék: kínai
A bejegyzés trackback címe:
https://mohaessafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr105650948
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.